Ölümcül kas hastalığı Smatip1’den muzdarip minik Ali Eymen’nin tedavisi için gerekli olan 2 milyon sterlinin toplanması için Fransa’da başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Dün akşam itibarıyla 87740 euro’nun toplandığı Fransa’da bu akşam kampanyaya devam edilecek.
Fransa’da son günlerde minik bir yüreğe nefes, çaresiz bir aileye ses olmak için insani bir yardım kampanyası yapılıyor. Amansız olmasa da tedavisinin çok güç ve pahalı oldan bir hastalığın pençesinde bulunan küçük Ali için başlatılan kampanyaya ilgi her geçen gün artıyor. İstanbul’da Yeter ve İsmail Ağum çiftinin çocukları Ali Eymen’in tedavisi için verilen son günün 15 Aralık’ta dolması başlatılan kampanyaların hızlandırılmasına neden oldu.
Smatip1 adlı ölümcül kas hastası 31 aylık Ali Eymen’in yaşayabilmesi için 2 milyon sterlin gerekiyor. Kol ve kalça bölgelerinde de çıkık olan küçük Ali’nin tedavisi için ülke ülke araştırma yapan ailesi Macaristan’daki bir hastanede tedavi edilebilir cevabı aldı. Ali’nin hayata kalmasını sağlayacak tedavi için kısıtlı bir süre belirten hastane 15 Aralık 2020 tarihini son gün olarak belirledi. Smatip1 hastalığını yenebilmesi için Ali’ye gen tedavisi uygulayacak olan hastane, tüm masraflar için 2 milyon sterlin belirledi. Çocuklarını kurtarabilmek için çaresizce arayışlara giren Ağum ailesinin yardımına hayırsever insanlar koştu. Çeşitli ülkelerde yapılan yardım kampanyaları ile toplanan rakamlar her ne kadar istenilen 2 milyon’a ulaşamadıysa da Ali için umutların yeşermesini sağladı.
Fransa’da büyük kampanya
Fransa’da inisiyatifi ele alan Alternatif ASSO derneği başkanı Ruken Karakurt, Dichic TV’den Serkan Soylu, İrfan Yıldırım, Volkan Kastasia ve Yaşar Bazancir ile ilk kampanyayı başlattı. Sosyal medya üzerinde yapılan yayınlar ve paylaşımlar ile yürütelen ilk kampanyada alınan destek ile dün akşam ikinci defa bir araya gelindi. Bu kez Pazarcık-Elbistan Radyo TV sorumlusu Mustafa Ülger ile Ekin Groupe Başkanı İmam Şahin’in destek verdiği kampanyada 87 740 euro yardım toplandı.
« Hedefimiz bu akşam 125 bin euroya ulaşmaktır » şeklinde sosyal medya üzerinde paylaşım yapan İmam Şahin kampanyanın bu akşam da devam edeceğini duyurdu.
Herkesten imkanları ölçüsünde, karınca karınca destek beklenen kampanya için bu akşam yine saat 19’dan itibaren canlı yayın ile Ali ile ilgili, yapılan yardımlar ile ilgili bilgiler verilecek.
Bizi Sosyal Medya üzerinde takip edebilirsiniz