Çocuklara Yardım Fonu UNICEF tarihinde ilk defa İngiltere’deki yoksul çocuklara mali yardım yapma kararı aldı. İngiliz muhalefetinin « utanç verici » olarak nitelediği yardım, UNICEF’in 74 yıllık tarihinde bir ilk oldu.
Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgınının İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra çocukları olumsuz yönde etkilenen ilk olay olduğunu ifade eden Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, 74 yıllık tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Londra’nın yoksul semtlerinden Southwark Belediye’sine 25 bin sterlin yardım yapmayı kararlaştıran UNICEF böylelikle ilk defa İngiltere’deki yoksul çocuklarına yardım elini uzatacak. « School Food Matters » (Okul Yemekleri Önemlidir » adlı bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla yapılacak olan mali yardıma ilaveten bir gıda dağıtım şirketide aynı bölgede 1200 ton sebze ve meyveyi dağıtmayı taahhüt etti.

Mayıs ayından beri İngiltere’de 900 bin çocuk ücretsiz okul yemeği için başvuru yaptı
Ülkede faaliyet gösteren Food Foundation (Gıda Vakfı) adlı yardım kuruluşu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 66 milyon nüfuslu İngiltere’de 2,4 milyon çocuğun gıda güvensizliği yaşadığı kaydedildi. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan araştırmadan sonra ülkede 900 bin çocuğun ücretsiz okul yemeği için başvuru yaptığı belirtildi.
Bizi Sosyal Medya üzerinde takip edebilirsiniz